Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Design samoobslužné váhy na potraviny
Švancarová, Jana ; Řezníček, Svatopluk (oponent) ; Křenek, Ladislav (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je navrhnout design samoobslužné váhy na potraviny, které se používají v obchodních centrech. Výsledný návrh by měl splňovat nejen funkční, ale i technologické a estetické požadavky kladené na tento typ zařízení. Cílem práce je přizpůsobit celkový tvar uspořádání jednotlivých součástí zařízení rozdílným potřebám uživatelů a to zejména vhodně zvolenou ergonomií.
Design kuchyňské váhy
Schlosserová, Magdalena ; Buganská, Tamara (oponent) ; Rajlich, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je návrh designu kuchyňské váhy. Návrh je vytvořen na základě analýzy historických i současných vážících zařízení s ohledem na estetické, ergonomické a technické požadavky. Navržená kuchyňská váha by měla usnadnit práci v kuchyni a zároveň by měla působit jako produkt do moderního interiéru.
Sběr dat z procesu vážení hotově baleného zboží
Chrenka, Eduard ; Šír, Michal (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou vážení hotově baleného zboží a řízením procesu balení. V práci je popsán způsob komunikace s váhami a způsob jejich zapojení do komunikační sítě pomocí komunikačních terminálů. Práce popisuje výběr komunikační sběrnice a definuje požadavky na funkci komunikačního terminálu i obslužného programu. Dále je v práci popisován hardware a firmware komunikačního terminálu. Nakonec práce je popsán obslužný program včetně datového modelu.
Design kuchyňské váhy
Hrubešová, Helena ; Buganská, Tamara (oponent) ; Rubínová, Dana (vedoucí práce)
Má bakalářská práce je založena na snaze ulehčit a zjednodušit práci v kuchyni. V cíli mého snažení je navrhnout takovou váhu, která má nejmodernější techniku, přesnost a kvalitu. Výhodou tohoto designérského návrhu je hlavně široká nabídka funkcí tétho kuchyňské váhy. Moderní vzhled a design má zaujmout hodpodyňky a pomict jim při přípravě všech možných pokrmů.
Návrh metodologické optimalizace volebního modelu Median na základě poznatků Czech Household Panel Study
Kunc, Michal ; Buchtík, Martin (vedoucí práce) ; Soukup, Petr (oponent)
Cílem diplomové práce je navrhnout metodologickou optimalizaci hodnot parametrů používaných ve volebním modelu agentury Median na základě poznatků ze sekundární analýzy dat z třetí vlny a follow-upu Czech Household Study 2017 a omnibusu Median. V teoretické části práce shrnuje vybrané aspekty analyzovaných parametrů volebního modelu. V sekundární analýze jsou ověřovány hypotézy o vztazích: 1) volební účasti, minulé volební účasti a záměru volební účasti, 2) preferované strany před volbami a volené strany ve volbách, 3) reportované minulé volby a času uplynulého od příslušných voleb. Hypotézy jsou přijaty a výsledky analýzy slouží ke konstrukci optimalizovaného volebního modelu, jehož výsledky jsou srovnány s výsledky čtyř reálných postupů konstrukce volebního modelu (MEDIAN, CVVM2017, CVVM2018, KANTAR), vypočítaných na jednom datovém souboru (omnibus Median září/říjen 2017). Na základě stanovených kritérií se v porovnání modelu s výsledky voleb do PSP v roce 2017 se navrhovaný model umístil nejlépe ze všech sledovaných modelů. Jako další směry výzkumu práce navrhuje zkoumání vztahu misreportingu v minulé volbě s vývojem volebních preferencí podle teorie kognitivní disonance a mnohorozměrovou analýzu vztahu jistoty volby preferované strany, záměru účasti, minulé účasti, ideálně na úrovni konkrétních...
Návrh metodologické optimalizace volebního modelu Median na základě poznatků Czech Household Panel Study
Kunc, Michal ; Buchtík, Martin (vedoucí práce) ; Soukup, Petr (oponent)
Cílem diplomové práce je navrhnout metodologickou optimalizaci hodnot parametrů používaných ve volebním modelu agentury Median na základě poznatků ze sekundární analýzy dat z třetí vlny a follow-upu Czech Household Study 2017 a omnibusu Median. V teoretické části práce shrnuje vybrané aspekty analyzovaných parametrů volebního modelu. V sekundární analýze jsou ověřovány hypotézy o vztazích: 1) volební účasti, minulé volební účasti a záměru volební účasti, 2) preferované strany před volbami a volené strany ve volbách, 3) reportované minulé volby a času uplynulého od příslušných voleb. Hypotézy jsou přijaty a výsledky analýzy slouží ke konstrukci optimalizovaného volebního modelu, jehož výsledky jsou srovnány s výsledky čtyř reálných postupů konstrukce volebního modelu (MEDIAN, CVVM2017, CVVM2018, KANTAR), vypočítaných na jednom datovém souboru (omnibus Median září/říjen 2017). Na základě stanovených kritérií se v porovnání modelu s výsledky voleb do PSP v roce 2017 se navrhovaný model umístil nejlépe ze všech sledovaných modelů. Jako další směry výzkumu práce navrhuje zkoumání vztahu misreportingu v minulé volbě s vývojem volebních preferencí podle teorie kognitivní disonance a mnohorozměrovou analýzu vztahu jistoty volby preferované strany, záměru účasti, minulé účasti, ideálně na úrovni konkrétních...
Vliv živé hmotnosti jalovic v průběhu odchovu na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu
SOKELOVÁ, Barbora
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv živé hmotnosti jalovic v průběhu odchovu na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu v hospodářském družstvu Určice. Bylo hodnoceno 420 krav českého strakatého plemene za období posledních 5 let, tedy rok 2011- 2016. Živá hmotnost jalovic byla zjišťována vážením při přechodu z jednotlivých sekcí z podnikové evidence ve věku 3,6,12 a 15 měsíců. Hodnocen byl vliv živé hmotnosti jalovic během odchovu na mléčnou užitkovost a funkční dlouhověkost, dále vliv věku při 1. otelení na mléčnou užitkovost a funkční dlouhověkost. V neposlední řadě byly zjišťovány nejčastější příčiny vyřazení krav z chovu. Nebyl zjištěn významný vliv odchovu jalovic na mléčnou užitkovost ani na dlouhověkost krav.
Sběr dat z procesu vážení hotově baleného zboží
Chrenka, Eduard ; Šír, Michal (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou vážení hotově baleného zboží a řízením procesu balení. V práci je popsán způsob komunikace s váhami a způsob jejich zapojení do komunikační sítě pomocí komunikačních terminálů. Práce popisuje výběr komunikační sběrnice a definuje požadavky na funkci komunikačního terminálu i obslužného programu. Dále je v práci popisován hardware a firmware komunikačního terminálu. Nakonec práce je popsán obslužný program včetně datového modelu.
Sběr dat z procesu vážení hotově baleného zboží
Chrenka, Eduard ; Šír, Michal (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou vážení hotově baleného zboží a řízením procesu balení. V práci je popsán způsob komunikace s váhami a způsob jejich zapojení do komunikační sítě pomocí komunikačních terminálů. Práce popisuje výběr komunikační sběrnice a definuje požadavky na funkci komunikačního terminálu i obslužného programu. Dále je v práci popisován hardware a firmware komunikačního terminálu. Nakonec práce je popsán obslužný program včetně datového modelu.
Design kuchyňské váhy
Schlosserová, Magdalena ; Buganská, Tamara (oponent) ; Rajlich, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je návrh designu kuchyňské váhy. Návrh je vytvořen na základě analýzy historických i současných vážících zařízení s ohledem na estetické, ergonomické a technické požadavky. Navržená kuchyňská váha by měla usnadnit práci v kuchyni a zároveň by měla působit jako produkt do moderního interiéru.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.